• Čitaoci specijalozovanog trgovinskog magazina PROFI Werkstatt po treći put zaredom izabrali su EUROPART za „Najbolji brend“ u kategoriji trgovina dijelovima za komercijalna vozila
  • Strategija brenda i bliskost s klijentima ostaje garant uspjeha
  • Uspješan trend rasta se nastavlja

Hagen, 14.09.2018

Treći put zaredom EUROPART je izabran za „Najbolji brend“ u kategoriji trgovina dijelovima za komercijalna vozila. Čitaoci specijalizovoanog magazina PROFI Werkstatt su izabrali vodećeg evropskog distributera dijelova za komercijalna vozila i opreme za radionice na prvo mjesto sa izuzetnih 36,14 %. Oni su time odlikovali EUROPART kako za profesionalni i prijateljski ljubazn servis tako i za brzu i preciznu logistiku i širok asortiman robe. Kompanija sa tradicijom iz Hagena koja ove godine slavi svoj 70-godišnji jubilej, ovom nagradom je pohvaljena za dugogodišnji i stalni pozitivni razvoj.

 „To je odlična potvrda za naš rad sa klijentima i ona zaista predstavlja nešto sasvim posebno" naglašava Olaf Giesen, CEO EUROPART-a naglašavajući značaj ovog trećeg uzastopnog uspjeha. „Ovo odlikovanje je zasluga cijelog  EUROPART tima. “ Giesen je 11. septembra 2018. na sajmu u Frankfurtu svjesno primio nagradu u ime svih zaposlenih  zajedno sa Michaelom Vennemannom, menadžerom prodaje za Centralnu Evropu.

„Odlikovanje za najbolji brend po treći put zaredom pokazuje da smo ispravno stavili klijente u centar našeg rada. Osim toga čvrsto sam ubjeđen da je naša strategija brenda pozitivno prihvaćena“, opisuje Vennemann razloge za pobjedu. „Mi našim vlastitim brendom EUROPART Premium Parts nudimo kvalatativno jednaku alternativu originalnim proizvođačima. To je za mnoge naše klijente važan element saradnje sa EUROPART-om.“

Pored nagrade u kategoriji trgovina dijelovima za komercijalna vozila, kompanija iz Hagena se obradovala i dobrom pozicioniranju u drugim kategorijama u kojima je nominovana. „Drugo mjesto u kategoriji Ulja i maziva kao i Radionički koncepat i treće mjesto u kategoriji Čišćenja i njege su izvanredan uspjeh“, radovao se Giesen. „Ovo je s jedne strane potvrda kvaliteta vlastitog brenda Premium Parts i s druge strane potvrda u području radioničkih koncepata, što je potvrda da je moguće imati uspjeh na tržištu sa jedinstvenim, nezavisnim brendom konceptom.

EUROPART se u proteklim decenijama fokusirao na oblast kamiona, prikolica i autobusa sa stalno održavanjem pozicije kao lidera na tržištu. Ovo trgovačko poduzeće pritom prati strategiju kako kroz organski rast, ciljane akvizicije tako i kroz kooperaciju s nacionalnim i internacionalnim partnerima, kako bi povećavao svoj udio na evropskom tržištu. Ovaj put trenutno podržava novi EWOS 3.0. Novi portal nije samo online shop, već klijentima nudi mnogo korisnih karakteristika za svakodnevni radnim operacijama.