• Fokus na glavna tržišta
  • Konkurentske prednosti još bolje iskoristiti

Hagen, 26.03.2018

Olaf Giesen (50) preuzima poziciju CEO u firmi EUROPART, vodećem evropskom distributeru komercijalnih vozila i opreme za radionice, koji ove godine slavi 70-godišnji jubilej. On tako zamjenjuje Andreasa Rodea. Giesen je od početka 2014. godine u firmi i od septembra 2014. godine bio je odgovoran za prodaju u Njemačkoj, Austriji i Švajcarskoj (DACH). Pored toga on je od 2017. godine dodatno upravljao prodajnim aktivnostima u Belgiji, Holandiji i Luksemburgu.
Giesen je od 2014. uspio ojačati i reorganizovati područje prodaje za Centralnu Europu. Prema tome ova lična odluka odslikava strategijsku orijentaciju firme. „Naš cilj će i dalje biti da mislimo evropski, ali pored toga želimo svjesno ojačati naša glavna tržišta“, objašnjava Giesen.

Pritom Giesen računa na konkurentske prednosti koje EUROPART već danas ima. „Ono po čemu je firma EUROPART posebna su – pored dobre raspoloživosti naše robe – ljudi, koji rade za EUROPART“, objašnjava Giesen. „Stručnost i „znati-kako“, koje naši radnici imaju, čine nas u našem kontaktu s klijentima posebnim na tržištu. To ćemo dalje jačati i njegovati.“

EUROPART već nekoliko godina uspješno računa na strategiju dva brenda. Oni svojim klijentima pored jakih brendova nude dodatne dijelove vlastitog brenda. Ovim putem treba nastaviti i u jubilarnoj godini. „Naš brend je po kvaliteti i sveobuhvatnosti jedinstven na tržištu i kao takvog ga definitivno želimo dalje razvijati.“ Giesen je ubijeđeno kaže: „Ovim smo apsolutno krenuli u pravom smjeru.

Giesen je ranije bio na rukovodećim funkcijama u firmama Hofmeister & Meincke, PV Automotive i Auto Teile Unger.

Upravljanje prodajom za Centralnu Europu odmah preuzima Michael Vennemann (44), prethodno menadžer prodaje za Zapadnu Njemačku. Prije toga je Vennemann bio na rukovodećem položaju u sektoru prodaje i marketinga u firmi Albert Berner.