• Otvorene nove filijale u Gradačcu i Jelahu
  • Dobra povezanost zahvaljujući povoljnoj saobraćajnoj mreži
  • Ukupno sedam filijala u cijeloj zemlji

Hagen, 24.10.2016

EUROPART konstantno širi svoju mrežu filijala te time povećava svoju prisutnost posebno u Srednjoj i Centralnoj Evropi. Početkom oktobra je evropski stručnjak za dijelove za komercijalna vozila i potrebe radionica otvorio dvije nove filijale na sjeveru Bosne i Hercegovine. Jedna filijala se nalazi u Gradačcu u Tuzlanskom kantonu, druga u Jelahu, tačno 15 kilometara jugoistočno od Doboja. Time EUROPART sada u Bosni i Hercegovini ima ukupno sedam filijala.

"Naša filijala u Gradačcu popunjava prazninu između naših filijala u Doboju i Bijeljini", kaže Armin Bačinović, šef svih filijala za Bosnu i Hercegovinu. "Zahvaljujući povoljnoj saobraćajnoj povezanosti direktno uz važnu glavnu saobraćajnicu između Tuzle i Šamca možemo našim klijentima i u ovoj regiji ponuditi brzo i sveobuhvatno snabdijevanje dijelovima za putnička motorna vozila, autobuse, kombije i kamiione. Nova filijala u Gradačcu se nalazi neposredno uz cestu M4 te je time takođe povezana s važnom glavnom saobraćajnicom. "Ranije su klijenti iz Jelaha morali računati s dugim putovanjem", kaže Armin Bačinović.  "Od ovog trenutka smo ovdje prisutni te tako možemo osigurati brzu isporuku". Radnici obiju novih filijala firme EUROPART raspolažu dugogodišnjim iskustvom u trgovini rezervnim dijelovima te klijentima mogu pružiti kompetentne savjete usmjerene na rješavanje konkretnih zahtjeva. Kao i na svim tržištima u Centralnoj i Istočnoj Evropi tako je i u Bosni i Hercegovini potražnja za vlastitim proizvodima firme EUROPART izuzetno velika. Kvalitet vlastith proizvoda firme EUROPART se kontrolira u Njemačkoj i certificira prema najvišim standardima automobiliske industrije. Asortiman vlastitih proizvoda firme EUROPART obuhvata danas više od 6.500 dijelova. Osim potrošnih materijala i dijelova za zadovoljavanje potreba radionica kao što su hemijski proizvodi, ulja i alat, kupci mogu naći dijelove iz oblasti osovina i kočnica, voznih naprava, pribora za motore, svjetala i elektrike te opreme i pribora širokog izbora. Tako se na primjer kočioni diskovi i okovi takođe mogu kupiti kao vlastiti proizvodi firme EUROPART zajedno s filterima, pneumatskim oprugama, brisačima stakala ili pumpama za vodu. 

Asortiman proizvoda vlastite marke obuhvata danas više od 6.500 dijelova, pri čemu svake godine dolazi 500 novih referenci, tako da će u asortimanu proizvoda vlasite marke već krajem 2016. godine biti okruglo 7.000 proizvoda. Novina u asortimanu su npr. radni farovi, spremnici za izjednačavanje rashladnog sredstva, prekidači pokazivača smjera, bočni žmigavci za markiranje i konturni žmigavci, ABS/EBS električni adapteri ili filteri za unutrašnjost vozila.

Kako bismo i u budućnosti zadovoljili stalno rastuću potražnju za vlastitim proizvodima firme EUROPART i mogli garantirati dostupnost u cijeloj Evropi, EUROPART u sljedećih 16 mjeseci otvara takozvane Regional Distribution Centres (RDC) počevši od Istočne Evrope.

 

Adrese novih filijala glase:
BH EUROPART doo
Ul. 8. Mart bb
76250 Gradacac

Šef filijale: Humić Admin
Kontakt-osoba: Samir Bajić
Tel.: +387 65 143 301
E-mail: armin@bheuropart.com

 

BH EUROPART doo
Rosulje bb
74264 Jelah

Šef filijale: Salkić Dino
Kontakt-osoba: Samir Bajić
Tel.: +387 65 143 301
E-mail: armin@bheuropart.com